Τα οφέλη της μετακίνησης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Τα οφέλη της μετακίνησης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τα οφέλη της μετακίνησης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

15 Απριλίου 2022
0 Comments
Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει πλέον στη ζωή μας. Είναι ένας τρόπος για να οραματιστούμε το μέλλον διαφορετικά, με οικολογικό πρόσημο που μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει τόσο στον οδηγό, όσο και στο περιβάλλον. Κάθε αλλαγή μπορεί να δημιουργεί απορίες, γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας τις λύσουμε!   Γιατί να κάνω το βήμα προς την ηλεκτροκίνηση;  
  1. Πρόκειται να “πρωταγωνιστήσουν” στο άμεσο μέλλον
Ειδικά τα πολύ παλιά συμβατικά οχήματα, με μεγάλους κινητήρες εσωτερικής καύσης, των οποίων οι ιδιοκτήτες πληρώνουν από τώρα μεγάλα ποσά για τέλη κυκλοφορίας, ρύπους αλλά και βενζίνη, αναμένεται να χάσουν την αξία τους αλλά και να μην συμφέρουν στη συντήρηση. Αξίζει να σημειώσουμε παράλληλα, πως αναμένεται να σταματήσει η πώληση ΙΧ βενζίνης και Diesel από το 2030.  
  2. Κόστος μετακίνησης
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη τραβήξει την προσοχή μας, αφού προσφέρουν χαμηλό κόστος μετακίνησης. Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει 20 kWh για κάθε 100 χιλιόμετρα διαδρομής σημαίνει πως θα απαιτήσει για αυτή, ενέργεια αξίας 5,40-5,60 ευρώ. Σε ένα ακόμη μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να χρειαστεί από 13-16 kWh για κάθε 100 χιλιόμετρα, το κόστος μπορεί να είναι μειωμένο κατά 30%, δηλαδή από 3,50-4,30 ευρώ. Σκεφτείτε ακόμη, πως εαν αξιοποιηθεί η δυνατότητα του μειωμένου νυχτερινού τιμολογίου, τότε έχετε ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση!  
  3. Πώς είναι η καθημερινότητα με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Τα οφέλη στην καθημερινότητά σας, μόλις αποκτήσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα γίνουν αμέσως αντιληπτά. Αρχικά, σε πόλεις όπως η Αθήνα, θα έχετε απόλυτη πρόσβαση στον Δακτύλιο, πράγμα που σίγουρα θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη, σε αντίθεση με τους περιορισμούς που υφίστανται τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.  Έπειτα, θα έχετε πολύ χαμηλότερο κόστος συντήρησης σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα, γεγονός που θα ωφελήσει ακόμη περισσότερο την “τσέπη του οδηγού”. Για παράδειγμα, το σέρβις ενός ηλεκτροκίνητου κοστίζει περίπου 100 ευρώ ενώ του συμβατικού, 350 ευρώ! Ακόμη, τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι όλα τους σύγχρονα και εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα. Αυτό σημαίνει πως θα έχετε την ευκαιρία για άνετη οδήγηση, με εξαιρετικές επιδόσεις και τεχνολογικές διευκολύνσεις.  
  4. Μια ανάσα για το περιβάλλον
Η βιωσιμότητα του πλανήτη είναι ένας κύριος άξονας για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Με μια μαζική στροφή προς αυτό το νέο “κεφάλαιο” θα μειωθεί αισθητά το αποτύπωμα σε CO2 στον πλανήτη. Παράλληλα, μην ξεχνάμε πως κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χάνονται μόνο 30 κιλά περίπου πρώτων υλών, σε σύγκριση με 17.000 λίτρα πετρελαίου, σύμφωνα με την ανάλυση του think tank Transport & Environment (T&E). Τέλος, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μειώνεται και η ηχορύπανση, η οποία είναι ένας ακόμη παράγοντας που βλάπτει το οικοσύστημα.   Ποια αυτοκίνητα έχουν την χαμηλότερη κατανάλωση   Η τιμή της βενζίνης αλλά και του Diesel σπάει συνεχώς, ανοδικά ρεκόρ και αυτό κάνει την οδήγηση στις μέρες μας να θεωρείται “ακριβό” sport. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας πολλών μοντέλων σε συνδυασμό με την αξιοποίηση πρακτικών χαμηλής κατανάλωσης κατά την οδήγηση, μπορούμε να πετύχουμε την πολυπόθητη χαμηλότερη κατανάλωση. Ποια είναι όμως τα μοντέλα που θα μας το προσφέρουν αυτό;   Για όσους αναζητούν οικονομική οδήγηση στην πόλη, τα πιο μικρά μοντέλα είναι τα ιδανικά και πέραν της διευκόλυνσης κατά το παρκάρισμα, η χαμηλή κατανάλωση είναι ένα από τα βασικά ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα. Οι compact διαστάσεις τους και κατ’ επέκταση το συγκρατημένο βάρος, τους δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μικρούς σε κυβισμό κινητήρες, οι οποίοι πλέον έχουν εξελιχθεί στο έπακρο συνδυάζοντας την υψηλή απόδοση με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.  
  1. VW Polo 1,0 MPI Evo 80 PS
Ο 3κύλινδρος, ατµοσφαιρικός 1,0 MPI βενζινοκινητήρας του VW Polo αποδίδει 80 ίππους και είναι εξαιρετικά οικονομικός. Σε αυτό συμβάλλει και το µηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων, το οποίο χάρη στη σχετικά αραιή κλιµάκωσή του, κρατάει σε χαµηλά επίπεδα τη µέση κατανάλωση, η οποία αγγίζει τα  5,8 λτ./100 χλµ.  
  2. Hyundai i20 1,2 MPI 84 PS
Με τον 1.200 κυβικών ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 84 ίππων και 122 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. το i20 εμφανίζει αρκετά χαμηλή κατανάλωση εντός πόλης που αγγίζει τα 5,5 λτ./100 χλμ.  
  3. Toyota Yaris HSD 116 PS
Από τα πιο οικονομικά βενζινοκίνητα της αγοράς είναι το νέο Toyota Yaris HSD. Το υβριδικό Yaris κερδίζει κατά πολύ τα συμβατικά μοντέλα εμφανίζοντας πραγματική μέση κατανάλωση 4,2 λτ./100 χλμ. (ενεργοποιώντας τη λειτουργία «Eco»).  
  4. Fiat 500 Hybrid
Το υβριδικό Fiat 500 εφοδιάζεται με ένα mild hybrid σύστημα, το οποίο συνδυάζει ένα 3κύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ. με έναν ηλεκτροκινητήρα 12V που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου. Έτσι, έχοντας το όφελος του υβριδικού συστήματος, πρόκειται για ένα από τα αυτοκίνητα με τη χαμηλότερη κατανάλωση.  
  5. OPEL COMBO 1.5DCI LIFE NAVI EURO-6
Ιδανικό επαγγελματικό όχημα, euro 6, που σημειώνει κατανάλωση εντός πόλης μόλις 5,50!  
  6. Nissan Qashqai
Αγαπημένο όχημα για πολλούς οδηγούς, που διευκολύνει την οδήγηση σε πολλές περιστάσεις. Είναι ιδιαίτερα οικονομικό καθώς σημειώνει κατανάλωση εντός πόλης 5,30!  
  7. Alfa Romeo Giulietta 1.6JTDM-2 DISTINCTIVE
Έχοντας πολλούς fan, το συγκεκριμένο μοντέλο, κερδίζει τόσο για τις επιδόσεις του στην ταχύτητα όσο και για την άκρως χαμηλή κατανάλωση, με μόλις 5.00 λίτρα εντός πόλης και 3.00 εκτός!

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά με μας

John Hendricks
Blog Editor
We went down the lane, by the body of the man in black, sodden now from the overnight hail, and broke into the woods..
Η εταιρία μας με εμπειρία 58 και πλέον ετών σε συνδυασμό με τις γνώσεις μας για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι έτοιμη να ικανοποιήσει και τις πιο υψηλές απαιτήσεις σας. Η πορεία μας βασίζεται στην ανθρώπινη σχέση που χτίσαμε μαζί σας τόσα χρόνια.

Κεντρικό Κατάστημα

Λ.Λαυρίου 4 Σταυρός Αγίας Παρασκευής
2106617400
info@alivizatos.gr
2106617743

Υποκατάστημα

Λ.Λαυρίου 65 Γλυκά Νερά
2106047485, 2106613651
info@alivizatos.gr
2106047487

Copyright © 2021. All rights reserved. Developed by Keywe