Οδηγός Συντήρησης Αυτοκινήτου για τον Χειμώνα
Οδηγός Συντήρησης Αυτοκινήτου για τον Χειμώνα

Οδηγός Συντήρησης Αυτοκινήτου για τον Χειμώνα

18 Ιανουαρίου 2024
0 Comments

Η συντήρηση του αυτοκινήτου τον χειμώνα είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της απρόσκοπτης λειτουργίας του. Αναλόγως με τις κλιματολογικές συνθήκες και τις ανάγκες του αυτοκινήτου, η συντήρηση μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής:

 

1. Μπαταρία αυτοκινήτου

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τη μπαταρία του αυτοκινήτου πριν από έντονες πτώσεις θερμοκρασίας. Γνωρίζετε πιθανόν ότι σε χαμηλές θερμοκρασίες μια υγιής μπαταρία θα χάσει ισχύ, ενώ μια ήδη αδύναμη μπορεί να αποτύχει εντελώς. Είναι προτιμητέο να ελέγχετε την τάση της μπαταρίας πριν από το κρύο, χρησιμοποιώντας ένα βολτόμετρο. Συγκεκριμένα:

  • Κατά την εκκίνηση, η τάση πρέπει να είναι άνω των 10 Volt.
  • Κατά τη λειτουργία του κινητήρα, η τάση πρέπει να είναι άνω των 12 Volt.

2. Υγρά Κινητήρα

Τα υγρά στο αυτοκίνητο πρέπει πάντα να διατηρούνται σε σωστά επίπεδα, ιδίως το χειμώνα. Συγκεκριμένα, ελέγξτε τα παρακάτω:

  • Λιπαντικό κινητήρα: Βεβαιωθείτε ότι το λιπαντικό κινητήρα βρίσκεται στα σωστά επίπεδα. Σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες, προτιμήστε λάδι με χαμηλό ιξώδες.
  • Αντιψυκτικό υγρό: Το αντιψυκτικό πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των σημείων Min & Max. Επιλέξτε αντιψυκτικό που πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
  • Υγρό Παρμπρίζ: Η ορατότητα είναι κρίσιμη, ειδικά το χειμώνα. Ελέγξτε και προσθέστε καθαριστικό υγρό για το παρμπρίζ.

3.΄Ελεγχος ελαστικών

Η διατήρηση των ελαστικών είναι ιδιαίτερα σημαντική για αυτό φροντίστε να διατηρείτε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας να είναι σε άριστη κατάσταση. Ελέγξτε για πιθανές φθορές και βεβαιωθείτε ότι η πίεση των ελαστικών είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

 

Μην ξεχνάτε! Η προετοιμασία του αυτοκινήτου για το χειμώνα είναι εξίσου σημαντική. Πρέπει να έχετε πάντα μαζί αλυσίδες χιονιού ή χιονοκουβέρτες. Έτσι, αν αντιμετωπίσετε χιόνι ή πάγο στον δρόμο, θα έχετε την απαραίτητη πρόσφυση και θα είστε πιο ασφαλής.

 

4. Φώτα

Όταν αναφερόμαστε στους λαμπτήρες του αυτοκινήτου, προστατεύουμε την ασφάλειά των επιβατών. Επιβεβαίωστε, λοιπόν, ότι τα φώτα του αυτοκινήτου λειτουργούν σωστά και προσφέρουν τη μέγιστη ορατότητα που χρειάζεστε. Καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται το χειμώνα, η ανάγκη για αποτελεσματική ορατότητα αυξάνεται.

 

5. Σύστημα θέρμανσης

Η συντήρηση του αυτοκινήτου το χειμώνα απαιτεί και τον έλεγχο λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης. Χωρίς αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης, η οδήγηση γίνεται πιο δύσκολη. Διασφαλίστε την λειτουργία του συστήματος θέρμανσης και εξαερισμού για να βεβαιωθείτε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η καμπίνα του αυτοκινήτου θα παραμένει ζεστή ώστε τα τζάμια ξεθολώνουν εύκολα και γρήγορα.

 

 Ηint:Κλείστε το ραντεβού σας για τον απαραίτητο έλεγχο του αυτοκινήτου σας, στα καταστήματα μας.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά με μας

John Hendricks
Blog Editor
We went down the lane, by the body of the man in black, sodden now from the overnight hail, and broke into the woods..
Η εταιρία μας με εμπειρία 58 και πλέον ετών σε συνδυασμό με τις γνώσεις μας για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι έτοιμη να ικανοποιήσει και τις πιο υψηλές απαιτήσεις σας. Η πορεία μας βασίζεται στην ανθρώπινη σχέση που χτίσαμε μαζί σας τόσα χρόνια.

Κεντρικό Κατάστημα

Λ.Λαυρίου 4 Σταυρός Αγίας Παρασκευής
2106617400
info@alivizatos.gr
2106617743

Υποκατάστημα

Λ.Λαυρίου 65 Γλυκά Νερά
2106047485, 2106613651
info@alivizatos.gr
2106047487

Copyright © 2021. All rights reserved. Developed by Keywe