Θέλετε να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας καινούριο; Κάντε το με το Detailing
Θέλετε να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας καινούριο; Κάντε το με το Detailing

Θέλετε να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας καινούριο; Κάντε το με το Detailing

31 Οκτωβρίου 2022
0 Comments

Όλοι ξέρουμε πως το αυτοκίνητό μας όσο το αφήνουμε, τόσο μας αφήνει. Για πολλούς είναι απλά το μέσο που μας μεταφέρει από το σπίτι στη δουλειά και από τη δουλειά στο σπίτι, όμως για άλλους είναι πολλά παραπάνω. Το αυτοκίνητό μας είναι μια επένδυση που αξίζει
την καλύτερη μεταχείριση. Εφαρμόζοντας πρακτικές όπως το detailing και κρατώντας το καθαρό, θα νιώθετε και εσείς καλύτερα μπαίνοντας κάθε μέρα σε ένα όμορφο όχημα αλλά και προστατεύοντάς το, θα εξασφαλίσετε και καλή μεταπωλητική αξία.
Ξέρατε πως αν παρατήσετε μια κουτσουλιά για πολύ πάνω στο αυτοκίνητο τότε θα κάνει ζημιά στο χρώμα; Η κεραμική επίστρωση που εμπίπτει στο Exterior Detailing, θα “συγχωρήσει” αυτή τη παράλειψή σας και δεν θα επηρεάσει το βερνίκι του οχήματος.
Παράλληλα, θα σας προστατέψει από μικρογρατζουνιές αλλά και από τις φθορές που μακροπρόθεσμα προκαλεί ο ήλιος στο χρώμα!

Το Detailing χωρίζεται σε δύο κυρίως κατηγορίες:
1) To Exterior Detailing, που αφορά τις εξωτερικές επιφάνειες του οχήματος σας.
2) Το Interior Detailing, που αφορά το εσωτερικό του.

Exterior Detailing

Υπάρχουν αρκετοί τύποι detailing και σίγουρα το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί στο αυτοκίνητό σας θα το συζητήσετε με κάποιον επαγγελματία detailer. Αν το όχημα είναι σχετικά καινούριο και δεν έχει φθορές στο χρώμα, μπορεί να χρειαστεί απλά μια κεραμική επίστρωση ενώ, αν
υπάρχουν πολλές φθορές τότε μπορεί να χρειαστεί ολοκληρωμένο detailing, με πρωταρχική
διόρθωση της βαφής.
Ανάλογα με την εκτίμηση της κατάστασης του αυτοκινήτου, οι επαγγελματίες detailers θα προχωρήσουν με ό,τι ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας. Η όλη διαδικασία κεραμικής επίστρωσης και βαθύ καθαρισμού, απαιτεί ακρίβεια, αρκετό εξοπλισμό και τα κατάλληλα καθαριστικά που
καλό είναι κάποιος αρχάριος σε αυτά, να μην εμπλέκεται.
Πρώτο βήμα που θα ακολουθήσουν οι επαγγελματίες που θα αναλάβουν το όχημά σας είναι να κάνουν έναν εξαιρετικά βαθύ καθαρισμό. Ίσως αυτό να φαίνεται σχετικά απλό αλλά δεν είναι, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική διαδικασία, με έμφαση στη λεπτομέρεια, που απέχει πολύ από το απλό πλύσιμο που κάνουμε μόνοι μας. Σε αυτή τη διαδικασία, λοιπόν, το αυτοκίνητο θα πλυθεί στην εντέλεια, προκειμένου να γίνει η τέλεια εφαρμογή των αλοιφών και των άλλων σκευασμάτων που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια.
Στο επόμενο στάδιο οι επαγγελματίες του χώρου είναι σε θέση να αξιολογήσουν την κατάσταση στο βερνίκι των οχημάτων, ώστε να επέμβουν μηχανικά με την κατάλληλη τεχνική και προϊόντα. Η διαδικασία ξεκινά με την εφαρμογή μπάρας πηλού – λιπαντικού υγρού και ακολουθούν αντίστοιχα τα στάδια διόρθωσης με αλοιφαδόρο και με αλοιφές λείανσης/γυαλιστικές, ανάλογα της κατάστασης του χρώματος του οχήματος.

Ανάλογα λοιπόν, με την κατάλληλη λύση προστασίας που εφαρμόζεται, στο τέλος θα ενημερωθείτε και για τη σωστή συντήρηση που θα παρατείνει τη διάρκεια της προστασίας σε ικανοποιητικό βαθμό.

Interior Detailing – Μπορείς και μόνος σου

Το Full Interior Detailing είναι ένας ενδελεχής καθαρισμός σε όλα τα σημεία της καμπίνας του αυτοκινήτου. Στόχος είναι ένα καθαρό και ανανεωμένο εσωτερικό, απαλλαγμένο από λεκέδες και μικρόβια. Φυσικά, μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό σε καθίσματα, πατάκια, ταμπλό, εσωτερικά πλαστικά και τζάμια. Σίγουρα οι επαγγελματίες detailers μπορούν να το αναλάβουν, ωστόσο αν θέλετε να πάτε μόνοι σας το επίπεδο της καθαριότητας του αυτοκινήτου, ένα βήμα παραπάνω, ας δούμε τα βασικά για το εσωτερικό του:
-αφαιρέστε τα πατάκια και πλύντε τα
-με ένα ηλεκτρικό σκουπάκι περνάτε τα καθίσματα, τις ποτηροθήκες και τη μοκέτα
-βρέχετε ένα πανί μικροϊνών με λίγο νερό και περνάτε τα πλαστικά μέρη ώστε να φύγει η σκόνη
-με τη βοήθεια μιας βρεγμένης μπατονέτας προσπαθήστε να τραβήξετε την σκόνη από τους αεραγωγούς
– αφού αφαιρέθηκε η σκόνη από παντού, μπορείτε να συνεχίσετε με ακόμη πιο καλό καθαρισμό των πλαστικών
– με ένα ειδικό καθαριστικό πλαστικών αυτοκινήτου, περνάτε τις επιφάνειες και αφού καθαρίσετε, φροντίζετε να σκουπιστούν τα πάντα με πανί μικροϊνών. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μαρσπιέ και στο κάτω μέρος της πόρτας οδηγού-συνοδηγού (είναι συνήθως τα πιο βρώμικα σημεία).
-δώστε προσοχή στις τυχόν δερμάτινες επενδύσεις του αυτοκινήτου. Αν υπάρχουν, χρησιμοποιήστε διαφορετικά καθαριστικά από αυτά των πλαστικών μερών.
– με ένα ειδικό καθαριστικό τζαμιών αυτοκινήτου (όχι σπιτιού) ή αλλιώς με ένα μείγμα νερού με λευκό ξύδι και ένα πανάκι μικροϊνών, καθαρίζετε τα τζάμια και με διαφορετικό, στεγνό πανάκι, στεγνώνετε.

Ψάχνετε για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις;
Επισκεφθείτε το alivizatos.gr.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά με μας

John Hendricks
Blog Editor
We went down the lane, by the body of the man in black, sodden now from the overnight hail, and broke into the woods..
Η εταιρία μας με εμπειρία 58 και πλέον ετών σε συνδυασμό με τις γνώσεις μας για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι έτοιμη να ικανοποιήσει και τις πιο υψηλές απαιτήσεις σας. Η πορεία μας βασίζεται στην ανθρώπινη σχέση που χτίσαμε μαζί σας τόσα χρόνια.

Κεντρικό Κατάστημα

Λ.Λαυρίου 4 Σταυρός Αγίας Παρασκευής
2106617400
info@alivizatos.gr
2106617743

Υποκατάστημα

Λ.Λαυρίου 65 Γλυκά Νερά
2106047485, 2106613651
info@alivizatos.gr
2106047487

Copyright © 2021. All rights reserved. Developed by Keywe