Τι λάθη κάνεις στην οδήγηση που σου καταστρέφουν το αμάξι
Τι λάθη κάνεις στην οδήγηση που σου καταστρέφουν το αμάξι

Τι λάθη κάνεις στην οδήγηση που σου καταστρέφουν το αμάξι

18 Μαΐου 2022
0 Comments

Αφού έχετε κάνει το πρώτο βήμα, που είναι η απόκτηση του οχήματος που περιμένατε πώς και πώς, η διάρκεια ζωής του είναι πλέον στα χέρια σας! Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς, καθώς πολλά λάθη που ενδεχομένως κάνετε στην καθημερινότητα, μπορεί να προκαλούν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο. Γι’ αυτό αν θέλετε να κρατήσετε στην εντέλεια το όχημά σας, πέραν του τακτικού ελέγχου, με τα προβλεπόμενα service, που πρέπει να είναι αυτονόητος, προσέξτε αυτά τα σημεία, ώστε να μην έρθετε αντιμέτωποι με κάποια δυσάρεστη έκπληξη!


Δεν ξεκουράζουμε το πόδι στον συμπλέκτη ή το χέρι στον μοχλό ταχυτήτων

Ίσως το νούμερο ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι τόσο νέοι όσο και έμπειροι οδηγοί.

Η ελάχιστη πίεση στο πεντάλ του συμπλέκτη προκαλεί επαφή μεταξύ των υλικών τριβής του και φθορά χωρίς λόγο. Κάθε φορά που πρέπει να σταματήσετε για παράδειγμα, στο φανάρι, πολύ απλά αφαιρείτε την ταχύτητα και πατάτε μόνο το φρένο, χωρίς να αφήνετε το χέρι σας πάνω στον μοχλό.


Δεν στρίβουμε το τιμόνι όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο

Το να στρίβουμε το τιμόνι όσο είμαστε ακίνητοι προκαλεί βλάβες και μεγάλη επιβάρυνση χωρίς λόγο σε όλα τα μέρη του συστήματος διεύθυνσης.


Μην αφήνετε το λαμπάκι της βενζίνης να ανάψει!

Η αντλία βενζίνης, όταν δεν καλύπτεται από επαρκή ποσότητα καυσίμου θερμαίνεται υπερβολικά, με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια ζωής της. Φροντίστε να συμπληρώνετε πάντα καύσιμο πριν η στάθμη φτάσει στην κατώτατη ένδειξη.


Προσέχουμε το πώς κινούμαστε στις κατηφόρες

Πολλές φορές, σε απότομες κατηφόρες επειδή το αυτοκίνητο “πάει από μόνο του”, νιώθουμε μια ανασφάλεια καθώς αναπτύσσεται η ταχύτητα και πολλοί συνηθίζουν να κατεβαίνουν φρενάροντας.

Αυτό δημιουργεί εξαιρετικά μεγάλη φθορά στο αμάξι, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα υπερθέρμανσης. Αυτό που πρέπει να φροντίσετε είναι να επιλέξετε την κατάλληλη σχέση στο κιβώτιο ανάλογη με την ταχύτητα με την οποία θέλετε να κινηθείτε.


Δεν επιλέγουμε ποτέ όπισθεν όσο κινούμαστε

Επειδή η όπισθεν στο κιβώτιο δεν ακολουθείται ούτε προηγείται άλλης σχέσης μετάδοσης, δεν έχει την αρωγή του συστήματος συγχρονισμού. Πρακτικά μιλώντας, αν επιλέξετε καταλάθος την όπισθεν όσο κινείστε αρχικά κινδυνεύετε να “πέσει” κάποιο άλλο όχημα πίσω σας ενώ, φυσικά θα προκληθούν σοβαρές και κοστοβόρες ζημιές.


Κάπνισμα

Μια κακή συνήθεια για εσάς και το αυτοκίνητό σας, είναι το κάπνισμα. Σύμφωνα με έρευνες, το αυτοκίνητο ενός οδηγού καπνιστή διαθέτει μειωμένη τιμή μεταπώλησης της τάξεως των 2.000 ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο ενός μη καπνιστή.

Όταν καπνίζετε τακτικά μέσα στο αυτοκίνητό, τα υλικά της καμπίνας αποκτούν μια έντονη μυρωδιά, ενώ οι ανοιχτόχρωμες επενδύσεις σε καθίσματα και ουρανό σκουραίνουν με τον καιρό. Σε περίπτωση μάλιστα χρήσης του συστήματος κλιματισμού κατά την διάρκεια του καπνίσματος, το αποτέλεσμα θα είναι να παγιδευτεί αρκετή από την μυρωδιά του τσιγάρου στους αεραγωγούς.


Κεφάλαιο Ελαστικά

Τα ελαστικά είναι ένα άκρως σημαντικό σημείο που πρέπει να φροντίζετε καθώς πολλές φορές ο ανεπαρκής έλεγχος έχει προκαλέσει δυσάρεστα γεγονότα. Τα λάθη που κάνουν πολλοί οδηγοί καθημερινά ποικίλουν. Ένα από αυτά είναι το να ανεβοκατεβαίνετε πεζοδρόμια. Φυσικά, μην ξεχνάμε το βασικό, που είναι η σωστή πίεση. Αν τα λάστιχα σας έχουν περισσότερη ή λιγότερη πίεση, φθείρονται πολύ ευκολότερα.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά με μας

John Hendricks
Blog Editor
We went down the lane, by the body of the man in black, sodden now from the overnight hail, and broke into the woods..
Η εταιρία μας με εμπειρία 58 και πλέον ετών σε συνδυασμό με τις γνώσεις μας για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι έτοιμη να ικανοποιήσει και τις πιο υψηλές απαιτήσεις σας. Η πορεία μας βασίζεται στην ανθρώπινη σχέση που χτίσαμε μαζί σας τόσα χρόνια.

Κεντρικό Κατάστημα

Λ.Λαυρίου 4 Σταυρός Αγίας Παρασκευής
2106617400
info@alivizatos.gr
2106617743

Υποκατάστημα

Λ.Λαυρίου 65 Γλυκά Νερά
2106047485, 2106613651
info@alivizatos.gr
2106047487

Copyright © 2021. All rights reserved. Developed by Keywe