5 τρόποι να κάνετε το αυτοκίνητό σας να μοιάζει καινούριο
5 τρόποι να κάνετε το αυτοκίνητό σας να μοιάζει καινούριο

5 τρόποι να κάνετε το αυτοκίνητό σας να μοιάζει καινούριο

Με την πάροδο του χρόνου είναι απόλυτα φυσικό το αυτοκίνητό σας να δείχνει σημάδια παλαιότητας. Ειδικά αν δεν το φροντίζετε σωστά, το αυτοκίνητό σας θα φαίνεται παλιότερο από όσο είναι και θα θέλατε. Για να το κάνετε να φαίνεται καινούργιο, πρέπει να κάνετε κάποιες ενέργειες που χρειάζονται και χρόνο και χρήμα αλλά το αποτέλεσμα θα σας ευχαριστήσει. Μερικές από αυτές είναι:

1. Βάψιμο

Το χρώμα στο αυτοκίνητό σας είναι παλιό και πιθανώς φθαρμένο. Δεν έχει την ίδια λάμψη όπως όταν ήταν ολοκαίνουργιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε τη βαφή του αυτοκινήτου σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας εάν γνωρίζετε το πώς ή να ξοδέψετε περίπου 500-1000 € για μια επαγγελματική εργασία βαφής.

2. Καθαρίστε τα πάντα

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διατηρείτε το αυτοκίνητό σας καθαρό. Τα ακάθαρτα αυτοκίνητα μπορούν να φιλοξενήσουν βρωμιά και βακτήρια που μπορούν να γερνούν γρήγορα το εσωτερικό τους και θα προκαλέσει επίσης κακή μυρωδιά. Ο καθαρισμός του αυτοκινήτου σας εστιάζει κυρίως στο εσωτερικό του.

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο εσωτερικό σας για να το καθαρίσετε:

– Καθαρίστε τυχόν ορατά σκουπίδια
– Ελέγξτε τις θήκες των καθισμάτων για σκουπίδια
– Ελέγξτε για σκουπίδια σε γωνίες και αποθηκευτικούς χώρους
– Βγάλτε τα πατάκια και πλύντε τα
– Σκουπίστε τα καθίσματα με ηλεκτρική σκούπα. Θα ήταν πολύ καλύτερο να έχετε καλύμματα καθισμάτων ώστε να μπορείτε απλά να τα αφαιρέσετε και να τα πλύνετε.
– Αδειάστε τα τασάκια και τη θήκη ποτηριών
– Πλύνετε τα παράθυρα, συμπεριλαμβανομένων των υαλοκαθαριστήρων
– Πλένετε το αυτοκίνητό σας μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για να διατηρείται καθαρό το εξωτερικό

3. Κάντε τακτική συντήρηση και επισκευές

Δεν είναι μόνο η εμφάνιση του αυτοκινήτου σας. Ένα αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση θα ακούγεται πάντα ολοκαίνουργιο. Ποτέ μην παραμελείτε τη φροντίδα του κινητήρα του. Επισκεφθείτε το συνεργείο σας. Μπορείτε να το ελέγξετε μόνοι σας και να κάνετε τις δικές σας επισκευές αν γνωρίζετε πώς.

4. Διορθώστε τους προβολείς/φώτα σας

Ένα καθαρό σημάδι ενός παλιού και μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι οι σπασμένοι προβολείς. Έχοντας σπασμένους προβολείς κάνουν το αυτοκίνητό σας να φαίνεται παλιό. Σας δημιουργεί επίσης προβλήματα με το νόμο. Οι προβολείς σας πρέπει να λειτουργούν και να βρίσκονται σε καλή κατάσταση όλη την ώρα.

Εάν δεν μπορείτε να επιδιορθώσετε τους προβολείς σας, η αντικατάστασή τους είναι η μόνη επιλογή. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, αγοράστε προβολείς στο διαδίκτυο ή από κάποιο κατάστημα. Συνήθως είναι εύκολο να εγκατασταθούν και μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας.

5. Νέα λάστιχα

Τα λάστιχα μπορεί να φαίνονται παλιά μετά από μακρά χρήση. Ίσως ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε. Υπάρχουν πολλές επιλογές, βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατά με το αυτοκίνητό σας.

Μπορείτε να πάρετε λάστιχα από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας για να έχετε τον αντίστοιχο τροχό για το μοντέλο σας. Μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε aftermarket για εξοικονόμηση χρημάτων.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά με μας

John Hendricks
Blog Editor
We went down the lane, by the body of the man in black, sodden now from the overnight hail, and broke into the woods..
Η εταιρία μας με εμπειρία 58 και πλέον ετών σε συνδυασμό με τις γνώσεις μας για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι έτοιμη να ικανοποιήσει και τις πιο υψηλές απαιτήσεις σας. Η πορεία μας βασίζεται στην ανθρώπινη σχέση που χτίσαμε μαζί σας τόσα χρόνια.

Κεντρικό Κατάστημα

Λ.Λαυρίου 4 Σταυρός Αγίας Παρασκευής
2106617400
info@alivizatos.gr
2106617743

Υποκατάστημα

Λ.Λαυρίου 65 Γλυκά Νερά
2106047485, 2106613651
info@alivizatos.gr
2106047487

Copyright © 2021. All rights reserved. Developed by Keywe